Leergang zaakvakken

26 januari 2023

&

9 februari 2023

Formatief handelen zijn woorden die je wellicht al vaker voorbij hebt horen komen. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kun je dit toepassen in je les bij zaakvakken?   

 

Tijden: van 13.00 tot 17.00      

Locatie: Midden Nederland      

Kosten: 450 euro incl. btw    

 

 

Trainers: Flemming van de Graaf & Thijs Risselada 

 

Per inschrijving ontvangt u ook een gratis licentie voor de onlinecursus ‘formatief handelen en onderwijsontwerp (ter waarde van 99 euro)’. 

 

Geschikt voor leraren (van zaakvakken) die hun didactiek met formatief handelen willen verbeteren 

 

Over de bijeenkomsten

 

Bijeenkomst 1
Wat is formatief handelen? Wat levert het je leerlingen en jou op? En hoe breng je het bij maatschappijvakken als geschiedenis, aardrijkskunde, (bedrijfs)economie, maatschappijleer en -wetenschappen, levensbeschouwing en filosofie in de praktijk? Bij deze eerste bijeenkomst staan deze vragen centraal. Hierbij komen naast inzichten uit de onderwijskunde en cognitieve psychologie ook veel concrete werkvormen en andere handvatten aan bod, die je voor je eigen lespraktijk kan uitwerken en direct toepasbaar zijn.
 
Bijeenkomst 2
Hoe weten leerlingen wanneer iets ‘goed’ is? Wanneer is feedback effectief? En hoe kun je de nieuwste inzichten hierover in je eigen lespraktijk vormgeven? Bij deze tweede sessie gaan we dieper in op de wetenschap achter deze vragen en de toepassing ervan bij maatschappijvakken. Hierbij staat het opdoen en uitwisselen van nieuwe ideeën en ontwikkelen van effectief lesmateriaal centraal.
   Flemming van de Graaf

   Flemming van de Graaf

   Docent & trainer

    

   Mijn  naam is Flemming van de Graaf. Ik ben gestart als leerling in 1 havo/vwo op het Hofstad Lyceum in Den Haag en inmiddels op deze school alweer 7 jaar werkzaam als docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. In mijn zoektocht naar beter onderwijs ging ik me verdiepen in formatief handelen en vond daar de handvatten die ik nodig had om het beste uit mijn leerlingen te halen terwijl zij zich daarnaast ook erg fijn voelden bij de leermethode. Inmiddels heb ik een uitgebreid repertoire opgebouwd aan kennis en vaardigheden rondom dit onderwerp en geeft het mij enorm veel energie om dit met anderen te delen.

    

   Sinds 2021 ben ik trainer  en blog ik voor Toetsrevolutie. Daarnaast maak ik samen met René Kneyber en Valentina Devid de LLEARN-podcast waarin we zaken rondom het onderwijs bespreken.  

   Thijs Risselada

   Thijs Risselada

   Docent & trainer

    

   Mijn  naam is Thijs Risselada. Ik ben docent geschiedenis en coördinator havo 5. Ik wil mijn positieve ervaringen met formatief handelen in de klas delen met andere docenten en scholen. Dit is voor mij de reden om actief te zijn als trainer bij Toetsrevolutie.