Congres: ‘Aan de slag met je eigen onderwijsprogramma!’

Samen aan de slag gaan met het ontwikkelen van een curriculum vereist een visie op leren en ontwikkelen, kennis van curriculumtheorie, creativiteit en vooral ook veel geduld. Op 9 november organiseert Toetsrevolutie in Amsterdam een conferentie rondom dit fascinerende en belangrijke proces. 

Waarom dit congres?

Iedere school heeft een visie op onderwijs en ideeën over curriculum, maar hoe maak je hier concreet onderwijs van? Hoe maak je de moeilijke stap van tekentafel naar praktijk. 

Gedurende de conferentie presenteren we een brede waaier aan sprekers die aan de slag gaan met thema’s vanuit zowel een theoretische basis achter het ontwerp als de vertaling daarvan naar de praktijk. En naast luisteren naar inspirerende sprekers gaan we vooral ook veel doen!

Heb je lef en wil je weten hoe je een goed curriculum opbouwt? Hoe je dat in teamverband doet? Durf je het heft in eigen handen te nemen en wil je een curriculum ontwerpen dat past bij de visie van je school, bij je eigen visie én dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen? Kom dan op 9 november naar de conferentie over curriculumontwerp ‘Aan de slag met je eigen onderwijsprogramma’.

Organisator: Rianne Neering

Een congres van ons nieuwe afdeling: De Onderwijsarchitecten

Luc Sluijsmans

Rector DENISE
Lid Onderwijsraad


De conferentie zal worden geopend door Luc Sluijsmans, rector van De Nieuwe School Esprit (DENISE) in Amsterdam. Luc is wat ons betreft een voorbeeld van dé moderne schoolleider. Hij weet leiderschapskwaliteiten te combineren met diepgravende kennis rondom curriculum. Hij zal vertellen hoe hij dat doet op zijn unieke school met 80 verschillende nationaliteiten, waarvan 70% nieuwkomers.

Jan van den Akker

Expert curriculumontwikkeling


In de middag zal Jan van de Akker een lezing verzorgen over het curriculaire spinnenweb; waar hebben we het over als we het over curriculumontwerp hebben? En wat gebeurt er als we aan de draadjes van het spinnenweb gaan trekken?

Jan is Neerlands grootste expert op het gebied van curriculumontwikkeling, van het niveau van beleid tot het niveau van de vormgeving van de dagelijkse les.

Keynotes

Voor alle aanwezigen vinden er twee keynotes plaats  over het onderwerp curriculumontwikkeling..

Break-out-sessies

Na iedere keynote zijn er break-out-sessies waarbij je je op een specifiek aspect van curriculumontwikkeling kunt inschrijven.

 

Uitwisselen

Naast de keynotes en de break-out-sessies zullen deelnemers en de sprekers met elkaar van gedachten wisselen over de inhoud van het congres en wat ze er van hebben opgestoken en met welke vragen ze nog zitten.