Masterclass: Regu-Leer!

Leer meer over zelfregulerend leren in 4 dagen

Regu-LEER! 

Leer meer over zelfregulerend leren in 4 dagen

Vierdaagse Training: Wat moet je weten over zelfregulerend leren?
Merk je ook dat jouw leerlingen of studenten het moeilijk vinden om de gewenste keuzes te maken die hun leerproces ten goede zouden komen? Kunnen jouw leerlingen of studenten slecht inschatten hoe goed zij de gevraagde lesstof beheersen? Lukt het jouw leerlingen en studenten niet goed om doelen te stellen en daarop te reflecteren?
 
Dan zouden jouw leerlingen of studenten weleens baat kunnen hebben bij meer ondersteuning in hun zelfregulerend leren!
 
In een onderwijscontext die steeds meer van het zelfregulerend vermogen van leerlingen en studenten vraagt, is het van belang dat docenten goed op de hoogte zijn van wat zelfregulerend leren is en hoe docenten hun leerlingen en studenten kunnen helpen bij het aanleren van de juiste technieken en strategieën
 
Zelfregulerend leren is nodig om leerlingen en studenten zelfstandiger te maken en ze effectief te laten leren. Het helpt leerlingen en studenten beter hun onderwijs te plannen, monitoren en evalueren. 
Meer weten? Meld je dan vooral aan voor onze vierdaagse training over zelfregulerend leren.
 
Wat kun je verwachten?
In deze intensieve training leer je alles over zelfregulerend leren, een benadering die leerlingen en studenten helpt om hun eigen leerproces te beheersen. Onze training biedt een combinatie van theorie en praktijk. 
 
De training wordt georganiseerd door Hilly Drok en Valentina Devid, auteurs van het boek ReguLEER! Zij worden op elk van de vier dagen bijgestaan door steeds een expert op een ander onderdeel binnen het thema zelfregulerend leren: Patrick Sins, Andries Vroegrijk, Bettina de Jong, Felicitas Biwer, Peter Verkoeijen, Milou van Harsel en Marloes Broeren.
 
In het kort
  • Diepgaande sessies over de theorie en praktijk van zelfregulerend leren.
  • Praktische tips en technieken om zelfregulerend leren te integreren in uw dagelijkse lespraktijk.
  • Inspirerende presentaties van vooraanstaande sprekers op het gebied van zelfregulerend leren.
Voor wie is deze training?
Deze training is speciaal ontworpen voor docenten in het hoger onderwijs die hun onderwijspraktijk willen verbeteren door zelfregulerend leren te bevorderen. Ook toegankelijk voor docenten uit andere sectoren.  Of u nu een beginnende docent bent of een ervaren professional, deze training biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden die u kunt toepassen om het leren van uw studenten te optimaliseren.
 
Het programma kent een duidelijke inhoudelijke opbouw. Wij raden dan ook aan om bij interesse alle dagen aanwezig te zijn. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het ook mogelijk om voor een of een aantal dagen in te schrijven. 
 
Programma
  • Dag 1- 10 oktober 2024: Laaghangend fruit in het bevorderen van zelfregulerend leren. Werkvormen en praktische handvatten om direct toe te kunnen passen in je onderwijspraktijk. – Sprekers: Patrick Sins, Andries Vroegrijk en Bettina de Jong
  • Dag 2 – 28 november 2024: Docentprofessionalisering in zelfregulerend leren: hoe help je je leerlingen meer zelfregulerend te worden in hun leren? – Sprekers: Peter Verkoeijen en Felicitas Biwer
  • Dag 3 – 20 maart 2025: Flexibilisering en keuze(-uren): hoe verhoudt zich dat tot zelfregulerend leren. Do’s and dont’s. – Spreker: Milou van Harsel
  • Dag 4 – 22 mei 2025: Wat kan je als docent doen om studenten te helpen zichzelf te motiveren? Spreker: Marloes Broeren
De trainingen zijn zo opgebouwd dat we in de ochtend ons vooral theoretisch in het onderwerp verdiepen en in de middag er concreet mee aan de slag gaan om de vertaling te maken tussen theorie en praktijk.
 
Aanmelding
Wacht niet langer en meld u vandaag nog aan voor deze unieke kans om uw onderwijsvaardigheden te verrijken en uw studenten te helpen excelleren.
 
Grijp deze kans om uw onderwijspraktijk te transformeren en zelfregulerend leren te integreren in uw lessen. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze inspirerende vierdaagse training!

Registratie